Recommended Post Slide Out For Blogger

3 Ekim 2014 Cuma

Türkiye ve İsrail, İŞİD'i doğrudan destekliyor


Information clearinghouse 'da yayınlanan ve aslında çeşitli medya organlarından derlenen bilgilere göre Türkiye ve İsrail, İŞİD'i doğrudan destekliyor. ABD'nin bir yandan cihatçılara karşı operasyona giriştiği bir ortamda akıllara gelen ilk soru ise; aslında neler olduğu. Blog yazarına göre amaç Suriye'de yeni bir savaşın adımları bunlar. Hafızalarda kalması için aktarıyorum.



Jerusalem Post'ta  iyayınlanan bir habere göre NATO üyesi ve ABD'nin müttefiki Türkiye, İslam Ordusu'nu (IŞİD) finansal olarak destekliyor. Today's Zaman'da yayınlanan başka bir haberde de Türk hemşirelerin cihatçıları tedavi etmekten yoruldukları bilgisi veriliyor. Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh de Suriye'de kimyasal saldırının gerçekleşmesinde Türkiye'nin rol oynadığını yazdı.  Foreign Policy'de  yayınlanan bir makalede ise bazı cihstçıların İsrail hastanelerine taşındığı bilgisi veriliyor. BM Genel Sekreteri Bam Ki Moon, 15 sayfalık dökümanda 1974'den beri çatışmaların yaşandığı Suriye-İsrail sınırında, İsrail'in Suriye'de rejime karşı mücadele edenler için sağlık kampları kurduğunu teyit etmiş oldu, teyit edilen bilgiye göre şimdiye kadar 89 savaşçının tedavisi İsrail tarafından gerçekleştirildi hatta Başbakan Benjamin   Netanyahu şubat ayında Golan tepelerindeki hastanelerden birisini ziyaret etti.

Geçen ay The Times of Israel'de yayınlana bir haberde ise  şu bilgiler veriliyorÖzgür Suriye Ordusu savaşçılarının yakaladığı bir El Nusra militanının üzerinden İsrail'in yaptığı silah ve tıbbi desteğin videoları çıktı, daha sonra Youtube'da paylaşılan videoda daha sonra El Nusra tarafından kaçırılan Özgür Suriye Ordusu'ndan Sharif  As-Safouri'nin İsrailli yetkililerle yaptığı toplantıların görüntüleri de bulunuyor.Çeşitli yayın organlarında da teyit edilebilecek bilgiler birleştiğinde ortaya çıkan görüntü şu ABD, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Türkiye ve İsrail, cihatçıların arkasında. Gerçekte ne oluyor? Öyle görünüyor ki asıl mücadele Suriye'deki rejime karşı yeni bir savaşa girişmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder